Unutarnji kutak za pločice | asiaoss.info

Unutarnji kutak za pločice

Unutarnji kutak za pločice

Značajke i prednosti

Unutarnji uglovi postavljeni su u zglobove, koji tvore horizontalne i vertikalne površine. Osim toga, kutovi ove vrste su neophodni za unutarnje kutove susjednih zidova.

Izgradnja takvog proizvoda sastoji se od sljedećih elemenata:

 • utor za pločice;
 • rub s perforacijom tako da se ljepilo lako može povezati s pločicom;
 • prednji dio konkavnog oblika.

Unutarnji kutak za pločice

Standardna širina je 1 cm, ali duljina može biti prilagođena od strane korisnika po vlastitom nahođenju i sobnim parametrima. Glavna svrha ovog kuta je zaštititi zglobove od vlage, što uzrokuje da se gljiva pojavi u sobama s visokom vlagom.

Unutarnji uglovi za pločice nisu tako popularni kao vanjski. Oni također imaju konkavan oblik. Neki graditelji rade bez upotrebe unutarnjih uglova, na bilo koji način ne utječe na izgled obnovljenih prostora. Ali ako obavljate popravke prema svim pravilima, tada za završetak uglova još uvijek trebate koristiti unutarnji kut. Osim toga, kako bi metal uglovima keramoplitki idealni oblik pod snagom vrlo iskusnih stručnjaka. I unutarnji kutak omogućuje vam da to učinite jednostavno i brzo.

Unutarnji kutak za pločice

Materijal i boja

Asortiman unutrašnjih kuta je toliko ogroman da korisnik može samo odabrati pravu boju i odlučiti o materijalu. Pod bilo kojim pločicama možete točno odabrati nijansu, pa čak i uzorak. Izgledat će dobro s kutom izvrsne boje s pločica. U tom slučaju potrebno je voditi jednostavnim pravilima: za pločice u hladnim ili tamnim bojama, možete odabrati srebrne ili platinske kutove. Ali zlatni proizvodi će izgledati dobro s pločicama u toplim nijansama. Ako vam se svidio pastelne pločice, kut treba biti blizu ovom sjenom. Svijetle kontrasti mogu se stvoriti svijetlim pločicama. Unutarnji uglovi mogu imati vlastiti uzorak, koji može postati dodatak cjelokupnoj slici.

Unutarnji kutak za pločice

Unutarnji uglovi razlikuju se ne samo u boji, nego iu materijalu proizvodnje.

Postoje samo tri mogućnosti:

1. aluminij ili razne legure imaju visoku izdržljivost i mogu se prikazati u različitim bojama;

2. keramika je najskuplji materijal, ali teško je raditi s takvim uglovima;

3. plastika, koja se često prezentira u obliku polimera visoke čvrstoće, jednostavnog za rukovanje i ima nisku cijenu.

Unutarnji kutak za pločice

Unutarnji kutak za pločice

Unutarnji kutak za pločice

Kako odabrati?

Prva stvar koju trebate obratiti pozornost prilikom odabira unutarnjeg kuta je proizvođač. Niskokvalitetni materijal neće samo uništavati cijeli dojam popravka, ali u kratkom vremenu možda je potrebno zamijeniti ugrađeni kut s novim. Mnogi proizvođači koji nude visokokvalitetni proizvod primjenjuju premaz akrilnih lakova, koji ne samo daje kutu ravnomjeran, nego i čini trajnijima.

Debljinu unutarnjeg kuta treba odabrati prema debljini pločice. Razlika između njih je 1 mm (kut je deblji). Na primjer, za pločice s debljinom od 9 mm trebate kut ili obloge, kako se zove u profesionalnim krugovima, br. 10.

Unutarnji kutak za pločice

Već su spomenuti rani materijali, od kojih se izrađuju unutarnji oblici. Vrijedno je vratiti se ovom pitanju, jer se temelji na izboru uglova. Keramika - to je prestiž, visoka cijena i velika prilika da pronađete kut koji će točno odgovarati odabranoj pločici. To su keramički uglovi koji bi trebali biti odabrani za pločice. S takvim elementima teško je raditi, štoviše, potrebno je imati posebne alate pri ruci. Aluminijski kutovi su ugodni i lagani za rad, izdržljivi, praktični i još uvijek izgledaju estetski ugodni. No, najlakše je raditi s plastičnim kutovima, za rezanje prikladnih alata prikladnih. Istina, takvi su proizvodi inferiorniji od svojih metalnih konkurenata u pouzdanosti, iako su koštali nešto manje.

Unutarnji kutak za pločice

Unutarnji kutak za pločice

montiranje

Ugradnja unutarnjeg kuta počinje tek nakon završetka završetka na jednom od dva zida.

Postoji niz obveznih procesa, koji se izvode u sljedećem slijedu:

 • Pri postavljanju kuta, morate se pomicati od slobodnog ruba do unutarnjeg kuta.
 • Primjena ljepljivog materijala na pločicu.
 • Nanesite ljepilo na površinu ili bazu.
 • Ugradnja unutarnjeg profila.
 • Postavljanje pločica u utor.
 • Lijepljenje.
 • Slične manipulacije se izvode na drugoj strani kuta.
 • Jednog dana možete početi ugurati zglobove.

Unutarnji kutak za pločice

Unutarnji kutak za pločice

Unutarnji kutak za pločice

Ovaj se popis može smatrati osnovnim. Svaki stručnjak sam određuje slijed izvršenja glavnih faza. Netko je ugodno najprije izlagati sva ugla i tek onda nastaviti postavljati pločice. Drugi je prikladniji za postavljanje obloge tijekom formiranja pločica. Glavna stvar je da je posao obavljen na visini i zadovoljan okom.

Unutarnji kutak za pločice

Na opcijama za izradu unutarnjih uglova pločica pogledajte sljedeći videozapis.

Loading...