Hondenhok zelf: twee foto’s + video

Wanneer er een hond in huis verschijnt, rijst meteen de vraag naar huisvesting: ergens moet ze slapen en zich verstoppen voor de regen. Niet iedereen wil en kan ze in huis houden, omdat de kennel verplicht is. Booth voor de hond met hun eigen handen is gebouwd, zelfs zonder vaardigheden, voor een dag. Er is niets ingewikkelds, maar er zijn functies.

Bij het bouwen van een stand, moet u zich richten op de grootte van de hond

Bij het bouwen van een stand, moet u zich richten op de grootte van de hond

Bepaal de grootte en het ontwerp

De juiste cabine voor een hond is niet voor niets gebouwd: je moet weten in welke mate het nodig is, waar en hoeveel je de lodge kunt maken, wat beter is om te doen en hoe je kunt isoleren.

Eerst en vooral, worden bepaald met de grootte van een hondenkennel. De eenvoudigste manier om je te concentreren op de afmetingen van je hond. De hoogte van de hondenhok moet 5-6 cm boven het huisdier zijn, de breedte / diepte is ongeveer gelijk aan de lengte van het lichaam, plus 10-20 cm in lengte voor de mogelijkheid om de benen te strekken. Over het algemeen hebben hondenbehandelaars, afhankelijk van de grootte van de hondenhokjes, aanbevelingen. Ze adviseren kramen te maken afhankelijk van de grootte van het ras. De gegevens worden weergegeven in de tabel (breedte / lengte / hoogte van de cabine voor de hond worden gegeven in centimeters):

Rasmaten Breedte, cm Lengte, cm Hoogte, cm
Voor grote honden (cabines voor alabai, herders) 120 100 100
Middelgrote rassen (husky, husky, labrador) 100 80 100
Kleine honden 80 60 80

Als uw huisdier de gemiddelde grootte van zijn ras niet overschrijdt, verhoog dan de stand niet, het is moeilijk om hem in de winter te verwarmen. We vestigen de aandacht op het feit dat dit de interne afmetingen zijn, als de mantel is gepland, nemen de afmetingen toe met de wanddikte.

Het bepalen van de grootte van een hondenkennel

Het bepalen van de grootte van een hondenkennel

Wat is de breedte van de laz

Er zijn ook aanbevelingen met betrekking tot de breedte van het mangat. Het wordt bepaald door de breedte van de borst van de hond. Meet, voeg 5 cm toe, haal de breedte van het gat. De hoogte hangt af van de hoogte van de schoft: voeg ook de meetwaarde toe tot 5 cm. Voor de pup worden de lasers eerst klein gemaakt - iets meer dan nodig, naarmate ze groter worden.

Laz in het hondenhok ligt niet in het centrum, maar dichter bij een van de muren. Met deze structuur kan de hond zich verbergen voor neerslag of wind achter een stevige muur, opgerold in een beschermd gedeelte. Het wordt vaak gesuggereerd om de cabine te verdelen door een scheidingswand, een soort "tambour" en slaapgedeelte te maken. Maar als hij zich verstopt in het afgesloten compartiment, kan de hond niet controleren wat er gebeurt in het toevertrouwde gebied. Veel bonafide wachters houden er niet van om daarheen te gaan. Sommigen, zelfs bij de zwaarste nachtvorst, liggen voor de ingang en willen de post niet verlaten. Dus de variant gepresenteerd op een foto met de verplaatste lazom - optimaal.

Nog een ding: bij de ingang van het hondenhok moeten er 10-15 cm lange haringen zijn, het beschermt de hond die voor de ingang ligt tegen wind en neerslag, voorkomt dat sneeuw en regen binnenin blokkeren.

Het dak is beter om een ​​vouw te maken

Het dak is beter om een ​​vouw te maken

Daktype

Het dak in de cabine voor de hond kan een enkele of gevel zijn. Odnokatnaya, bij voorkeur: het houdt van zitten / liggen van niet erg grote dieren. Zodat ze een groot gebied kunnen besturen.

Nog een ding: omdat er geen verwarming is in de cabine, wordt in de winter de lucht daarin verwarmd door de warmte die door het lichaam wordt afgegeven. Hoe groter het volume, hoe langer de kennel zal opwarmen. Het zadeldak op het hondenhok verhoogt dit volume enorm en levert geen ander voordeel op. Als je wilt dat je hond goed is, maak dan een dak.

Als je het niet leuk vindt qua esthetiek, maak dan een plafond, en bovenop het dak zelf. Bovendien is het wenselijk om het afneembaar of opklapbaar te maken. Het is dus handiger om regelmatig te reinigen en desinfecteren: organische resten zitten verstopt in de spleten, waar vlooien broeden. Ook hier is het van tijd tot tijd nodig om een ​​kennel te verwerken.

Een cabine voor een hond moet noodzakelijkerwijs een vloer boven de grond hebben. Om dit te doen, moet u de voeten ten minste een paar centimeter maken of het frame neerhalen, wat al direct wordt afgedekt door de vloerplanken.

In het algemeen, als er een mogelijkheid is, geven honden de voorkeur aan tijd doorbrengen op straat. Daarom zou het leuk zijn om een ​​luifel voor het hondenhok of aan de zijkant ervan te maken. En om de mogelijkheid te hebben om eronder te zitten / liggen - doe de vloer.

Ik zie alles, ik hoor alles))

Ik zie alles, ik hoor alles))

In deze cabine is geen kanteldak, maar de voorwand, die ook geschikt is voor verwerking.

De constructie van een winter kippenhok is hier te lezen.

Wat te bouwen en wat te isoleren

Meestal is het hondenhok gemaakt van hout of hout. Hout heeft de voorkeur - het blijft koel in de zomer en warm in de winter. Daarin zal de hond de winter gemakkelijk kunnen dragen, als de planken strak zitten, zijn er geen spleten, zelfs met een enkele muur is een houten kist warm. Trouwens, het hondenhok is zonder scheuren uitgevallen, gebruik een kantplank, soms zelfs shpuntovannuyu.

Beton en bakstenen hokjes zijn niet de beste keuze: ze geven goede warmte af, ze zijn te warm in de zomer, erg koud in de winter. Daarom geven honden er de voorkeur aan om de nacht in de open lucht door te brengen, en niet in een bakstenen kennel.

Als het hout te duur is, gebruik dan de karkassen en al het andere kan worden gemaakt van OSB, hardboard, multiplex. Als u op hout gebaseerd plaatmateriaal gebruikt, heeft u misschien twee lagen nodig: het is nog steeds veel dunner dan hout en heeft door de aanwezigheid van een bindmiddel een betere thermische geleidbaarheid (het houdt de warmte slechter). Omdat je in dit geval kunt denken aan het opwarmen van de cabine voor de winter.

Hondenhok uit multiplex: een voorbeeld van isolatie

Hondenhok uit multiplex: een voorbeeld van isolatie

Je kunt elk geschikt materiaal verwarmen. U kunt de overblijfselen van de bouw van een huis, huisje, bad gebruiken. Dit kan minerale wol zijn (zoals op de foto), schuim of ander materiaal. Opwarmen met schuim, overdrijf het niet: het laat geen lucht in, en als je een sluier op je schoot ophangt, stopt de hond in het hokje te zitten: lucht zal er niet genoeg voor zijn. Laat daarom kleine sleuven open of zorg voor een luchtinlaatkanaal.

Als je isoleert, dan ook de vloer en het dak. Ze zijn ook dubbel gemaakt en leggen dezelfde kachel. Er mag niet te veel isolatielaag worden aangebracht: de hond kan zichzelf goed opwarmen en heeft bovendien een goede vacht. En voor haar is het erger - een frequente scherpe verandering in temperatuur dan een constante kou. Als je wilt dat de hond warm is, hamer voor de winter een kennel met rietje: het is waar je moet lopen, teveel - ze zullen het weggooien. U moet dit beddengoed in de winter twee keer verwisselen.

Voor de winter, wordt een dikke doek over de overlapping gesneden, die in vrij dikke stroken wordt gesneden. Twee gesneden noedels worden gefixeerd met een verschuiving van de sneden. Zo blijkt in de cabine dat de hond de wind niet uitblaast, en de ingang / uitgang vrij is. Maar voor deze innovatie, sommige honden niet onmiddellijk wennen en soms weigeren om naar binnen te gaan.

Buiten kan het hok worden geschilderd, van binnenuit - nee. De luifel en de muur van de wind (een saaie is wenselijk) worden behandeld met antiseptica. Het schilderen heeft geen zin. Het belangrijkste is om een ​​dak te maken zonder scheuren, zodat de binnenkant niet zwelt en blaast.

Een overkapping voor brandhout of een bosmaker is gemakkelijk met de hand te maken. Hoe te lezen hier.

Geïsoleerde hondenhok met eigen handen

Als we het hebben over de tekeningen, maar geen "toeters en bellen" voor het dier zijn niet nodig en te grote maten ook. Voor hen is het een hol, en het is groot, per definitie, kan het niet zijn, en het is moeilijk om overtollige volumes in de winter te verwarmen. Het huis is gemaakt met twee winddichte wanden en een kleine luifel.

Klaar stand voor hond

Klaar stand voor hond

Eerst werden, in grootte, twee pallets gemaakt met ondersteuning voor vier vierkante balken, waarna ze met elkaar werden verbonden. Het bleek een podium waarop de vloerplanken waren bevestigd. De poten in de constructie zijn wenselijk - de vloer zal niet nat worden.

Klaar voor een stand

Klaar voor een stand

In de hoeken vaste balken. Bij de kruising werden zes stukken verkregen: vier op de kennel zelf, twee vooraan voor de winddichte wanden. Eerst maakten ze de binnenbekleding, waaraan 7 cm penokleksa was bevestigd, waarna ze buiten werden omhuld. Om ervoor te zorgen dat er geen water in de wanden tussen de planken stroomt, wordt de opening bovenaan gesloten met een balk van geschikte breedte.

Muren in het hok op het postuur

Muren in het hokje met isolatie

Wanneer de buitenste schil van de muur, die grenst aan de winddichte muur, de planken in hun geheel hebben gebruikt, is het ontwerp stijver.

Laz en geïsoleerd verwijderbaar dak

Laz en geïsoleerd verwijderbaar dak

Het langste struikelde over het dak. Ik wilde het niet helemaal plat doen, omdat ik een verwarmd schild maakte, dat aan het licht afgeronde dak van de wijzerplaten was bevestigd. Het is op zijn minst zonder een helling gekomen, maar door de schuine vorm stroomt het water probleemloos naar beneden. Omdat het onmogelijk was om het allemaal aan te halen, werd de film onder de latten geplaatst.

Een vat gemaakt van hout voor alabaya van een bar

Meteen zeggen dat er een hondenhuis is gebouwd van de materialen die overblijven na de bouw van het bad. Ook zal het zij aan zij gezet worden, omdat het qua uiterlijk op het bad zelf zou moeten lijken.

De basis voor deze cabine voor de hond lag een tekening met de afmetingen van het hokje voor Alabai. Maar aangezien de hond niet alabai is, worden de dimensies bescheidener gemaakt. Er zijn correcties aangebracht aan het ontwerp: een venster is gemaakt voor weergave in de zijwand en een reinigingsdeur aan de achterkant.

Kennel van een bar voor een grote hond

Kennel van een bar voor een grote hond

Eerst bouwden en schilderden ze een platform - van de overblijfselen van boomstammen, die werden gekapt en gebouwd. Toen werd de montage van de cabine voor de hond gestart. In het begin tuigten, zagen en voltooiden ze het gebouw en installeerden het op zijn plaats - vlakbij het bad.

De eerste kroon werd heel gelegd. Het vormt de pylonen en dient als ondersteuning voor de hele structuur. Knip vervolgens de balk volgens het schema. Gezien het feit dat de werkervaring al aanwezig was (het bad werd gebouwd), ging het werk snel door.

De eerste twee kronen zijn gevouwen

De eerste twee kronen zijn gevouwen

De muren zijn klaar

De muren zijn klaar

Omdat het het dak een 'huis' moest maken, alsof het op een stoombad naast de hond warm was, maakten ze een plafond. Voor hem werd een stuk multiplex gebruikt. In de bar werd een deuvel gemaakt, waarop een vel dik multiplex op maat werd gesneden. Vervolgens hebben ze de dakpanelen geassembleerd en geïnstalleerd.

Plafond in het hondenhok

Plafond in het hondenhok

Ze werden niet volgens de regels verzameld - ze maakten het daksysteem niet. Omdat het dak decoratief is, assembleerden ze schilden, bedekten ze met de overblijfselen van zachte tegels (ook van de constructie van het bad bleef over), daarna voegden ze zich bij en bekleedden ze de frontons.

Het dak was niet volgens de regels klaar

Het dak was niet volgens de regels klaar

Daarna bekleedden ze de frontons met planken. De slots werden afgesloten met borden. De hondenhok is klaar. Gemaakt door eigen handen voor een halve dag.

Bij ons niet absoluut alabaj en geen kavkazets, maar ook niet zo klein hondje

Bij ons niet absoluut alabaj en geen kavkazets, maar ook niet zo klein hondje

Een dergelijke constructie voor een hond van deze omvang zal nog steeds groot zijn. Deze cabine is ontworpen voor grotere honden. De situatie kan alleen de interne partitie opslaan, waardoor de breedte wordt verkleind.

Een andere stand voor de hond met zijn eigen handen is gemaakt van OSB, bedekt met geprofileerde plaat (het is gepland om het interieur te isoleren en af ​​te snijden). Het assemblageproces wordt gefilmd op video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 + = 37